Els Mossos d’Esquadra han incrementat aquestes setmanes la presència a l’Espluga per tal de prevenir robatoris. L’operatiu es va engegar a principis de desembre després de 4 robatoris amb força en cases de l’Espluga i, des de llavors, no s’ha registrat cap altra denuncia d’aquest tipus.

El sotsinspector, Ferran Llances, cap de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Montblanc ha explicat a l’EFMR que de l’1 al 5 de desembre es van produir 4 robatoris a l’Espluga i la notícia va generar sensació d’inseguretat. Per contrarestar-ho, manifesta Llances, es va incrementar la vigilància en les zones més afectades, sobretot en franja de tarda que és quan es produïen els fets. Al llarg d’aquestes setmanes s’ha combinat el patrullatge de paisà amb l’uniformat i també s’han potenciat els punts de control de pas en les sortides de la comarca. El sotsinspector ha remarcat que el dispositiu ha estat tranversal, ja que ha comptat amb la implicació de l’Unitat de Seguretat Ciutadana i de Trànsit de de Montblanc, els efectius de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Tarragona i els vigilants municipals de l’Espluga.

El cap de la comissaria ha manifestat que la intensitat de les accions de prevenció és variable i que, en aquest cas, ja es troba en una fase de manteniment. Ferran Llances ha insistit en el paper de la ciutadania a l’hora donar informació sobre incidents o situacions sospitoses. “Els veïns d’un poble i d’una comarca són el primer policia”, ha remarcat Llances, qui considera que a la Conca de Barberà la complicitat de la ciutadania està sent l’adequada i constata que la comarca té poca activitat delictiva.

ENTREVISTA a Ferran Llances, cap de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Montblanc