La primera edició de les votacions populars per decidir els reconeixements de la Nit d’Entitats i dels Mèrits Espluguins ha acabat aquest dimecres amb 337 votants vàlids.

En aquest procés han pogut votar les persones majors d’edat de 16 anys empadronades al municipi presencialment a l’Ajuntament de l’Espluga o per internet.  La virtual ha estat l’opció més escollida dels votants amb un total de 346 persones (323 vàlids), mentre que només 14 persones van votar presencialment. El termini de votacions va arrancar el dimarts 16 i ha acabat aquest 24 de gener.

Des de la regidoria de festes i la comissió organitzadora de la nit d’entitats es considera que és un bon balanç de participació tenint en compte que ha estat l’estrena d’aquest format de reconeixements. La regidora de festes, Erika Soriano, també ha destacat el component de sorpresa de la Nit d’Entitats i dels Mèrits Espluguins, ja que els guanyadors no es sabran fins al mateix moment de l’entrega.

Per enguany es van proposar un total de 15 nominacions dividides en 5 àmbits: millor publicació, mèrits professionals, mèrits esportius, mèrits en l’àmbit educatiu i menció especial. Per a cada categoria es donarà un únic premi, tot i que també es farà una menció especial als finalistes. A més a més, també s’atorgaran reconeixements a les associacions de nova creació o les que hagin celebrat alguna efemèride especial.