L’Alberg Jaume I de l’Espluga torna a oferir places del programa social “Vacances en família” que impulsa l’Agència Catalana de Joventut amb el suport de la Direcció General de Famílies.

El programa, que ja viu la seva catorzena edició, està adreçat a les famílies catalanes amb fills i filles menors d’edat amb l’objectiu de potenciar el lleure familiar compartit entès com una pràctica educativa i afavorir la convivència. A l’Alberg Jaume I les estades superiors a dos dies es complementen amb activitats, com per exemple geocaching o ioga.

Durant el 2017  l’Espluga va rebre 233 famílies gràcies a aquest programa i van suposar 2.565 pernoctacions. Per les “Vacances en família” d’enguany, l’Alberg Jaume I oferta 328 habitacions de 6 o 2 persones, el que són en total de 1.476 places.

La iniciativa de l’Agència Catalana de Joventut inclou cinc subprogrames dirigits a famílies d’especial atenció pública que gaudeixen de l’estada becada o totalment gratuïta amb l’objectiu de garantir la igualtat d’oportunitats de les famílies catalanes. D’aquesta manera, es reserven places per a famílies que es troben en una situació de risc d’exclusió social; per a famílies acollidores; places per a famílies amb un gran nombre d’integrants; places pel programa ‘Respir’, dirigit a famílies amb fills amb discapacitat; i per a dones víctimes de violència masclista. A més a més, un miler de famílies monoparentals tindran les places garantides i el descompte ja previst en el preu.

Les inscripcions es poden fer al web de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya fins al 5 de febrer a les 12 del migdia.