L’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga tornarà a posar en marxa aquest curs l’escola de formació de gralla per a nous alumnes. Les sessions aniran a càrrec del mestre graller Oriol Olivé que ja es va fer càrrec de la formació del grup el curs passat.

En aquesta ocasió, els nous alumnes hauran de tenir més de 12 anys i també podran ser persones adultes. El diumenge 4 de febrer a dos quarts de 8 del vespre es farà una reunió informativa per a totes les persones interessades a la sala d’assaig dels Grallers ‘El Piset’ del Casal de l’Espluga. Les inscripcions i consultes es poden fer al correu electrònic dels Grallers de l’Espluga: grallersespluga@gmail.com.

En els darrers anys l’entitat ha tingut les inscripcions tancades, però enguany es reobre l’Escola de Grallers per tal de sumar nous integrants que puguin preservar la continuïtat i el relleu de l’associació. La responsable del Grup de Grallers, Rosa Garrell, ha exposat a l’EFMR la necessitat d’incorporar nous membres per no haver de declinar les propostes d’actuacions per falta de personal. La responsable del grup també ha explicat que la decisió arriba aquest curs perquè l’entitat té capacitat per oferir la formació i, alhora, perquè constata l’interès de possibles nous alumnes.

Actualment el grup de Grallers de l’Espluga està format per una vintena de gralleres i percussionistes. L’entitat vetlla per la cultura popular i la música tradicional a l’Espluga de Francolí des del 1992.