La Conca de Barberà ha tancat el 2017 superant, per primera vegada, el 50% de recollida selectiva de mitja a tota la comarca. L’any passat es van generar més residus, arribant a les 10.785 tones de residus municipals, però alhora ha millorat la recollida selectiva i s’ha reduït lleument la quantitat de rebuig.

La recuperació de residus generats i separats selectivament a la Conca ha estat del 50,35%, un percentatge més alt que es deu a la correcta separació de la matèria orgànica, que ha augmentat un 4,37%, i també dels envasos, paper i cartró i vidre que ha crescut més de cinc punts. El poble de la comarca que més recicla és Senan amb un 66,23% de percentatge de recollida selectiva. Forès i Conesa també encapçalen la llista dels 22 municipis inclosos en la recollida comarcal.

L’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal celebra el balanç de residus reciclats, tot remarcant els bons resultats de la campanya d’educació ambiental que es va fer el 2016 sota el lema «Supera’t, Reciclar compensa». Amb aquesta iniciativa es van repartir cubells, bosses compostables i díptics informatius, a més a més de les banderoles i pancartes de conscienciació sobre el reciclatge. El conseller de Medi Ambient de la Conca, Josep Amill, ha apuntat que l’objectiu de la comarca ha de ser arribar al 60% de residus reciclats quan es posi en marxa el projecte de recollida selectiva porta per porta.

ENTREVISTA a Josep Amill, conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal de la Conca de Barberà: