Els reconeixements individuals de la Nit d’Entitats de l’Espluga d’aquest 2018 els decidiran, per primera vegada, els espluguins i espluguines mitjançant un període de votació popular. Els veïns del municipi podran escollir, entre tres candidats o candidates, qui ha de rebre el guardó en cada àmbit.

Aquest canvi de format, junt amb la reducció de la quantitat de reconeixements, és una de les apostes que les entitats i la regidoria de festes han inclòs per tal de donar més valor als premis que s’atorgaran durant la Nit d’Entitats del dissabte 27 de gener. De fet, a partir del Consell Sectorial d’Entitats es va crear una comissió amb representants de l’Ajuntament i de les entitats per organitzar l’acte i, per això, es van redactar les primeres bases per als reconeixements.

ÀUDIO: Erika Soriano, regidora de festes de l’Espluga, explica com s’ha organitzat la Nit d’Entitats

25 entitats van enviar les fitxes amb el resum de la seva activitat anual i també amb les propostes de guardonats per a cada àmbit. A partir d’aquí, aquesta comissió organitzadora ha seleccionat, d’acord amb les bases, 3 candidats o candidates. Els reconeixements es divideixen en 5 àmbits: millor publicació, mèrits professionals, mèrits esportius, mèrits en l’àmbit educatiu i menció especial. Per a cada categoria es donarà un únic premi, tot i que també es farà una menció especial als finalistes. Podran votar les persones majors de 16 anys empadronades al municipi i ho podran fer per internet o bé presencialment a l’Ajuntament de l’Espluga. Els noms dels candiadats i candidates es faran publics aquesta pròxima setmana. El període de votacions començarà aquest dimarts 16 de gener i s’allargarà fins al 24 de gener. Durant aquests dies també es podran comprar les entrades per al sopar a l’Oficina de Turisme.

ÀUDIO: Erika Soriano justifica la reducció de la quantitat de reconeixements 

D’aquesta manera, per tant, es donaran menys reconeixements individuals per tal d’atorgar més valor al fet de rebre un dels premis. Aquest canvi s’aplica després de l’edició del 2016 que va ser rècord en reconeixements amb el premi per a 5 entitats, 30 per a mèrits individuals i la menció especial a Bruno Hortelano, atleta olímpic.