Foto: Cristina Requena

Aquest diumenge a Sarral es presentarà “Quadrant”, una peça de vídeodansa enregistrada a la pedrera d’alabastre la Coma-Ral coincidint amb la celebració del centenari de l’obertura del primer taller modern d’alabastre al municipi. L’audiovisual es presentarà a les 6 de la tarda a la sala d’actes de la Cooperativa Vinícola de Sarral.

El projecte ha estat elaborat per Dansara, l’Espai Municipal de Dansa de Sarral, i la productora DansPXL amb Marta Arjona i Mei Casabona al capdavant. L’audiovisual mostra una coreografia original de Casabona interpretada per alguns dels seus alumnes. La pedrera la Coma-Ral, sense activitat des del 1965, és l’escenari per les 10 ballarines i 1 ballarí protagonistes de la videodansa. A més a més, la pedrera i la pols d’alabastre també es converteixen en un dels elements del treball.

Amb poc més de 8 minuts, la peça vol reflexionar sobre la dualitat femenina i masculina i la lluita de poders que aquesta comporta. “Quadrant” vol seguir el camí del projecte “X-Trem” fent-se un lloc en festivals internacionals de videodansa. De fet, la peça ja ha estat seleccionada en dos festivals.

VÍDEO: Trailer de la videodansa “Quadrant”