Endesa ha canviat el cablejat de la xarxa elèctrica de baixa tensió en algunes zones boscoses de la Conca de Barberà, concretament s’ha intervingut a la carretera de Rojals, a Montblanc. En aquest cas, la reforma ha tingut un cost de 3.000 euros i s’han canviat 1,4 quilòmetres de cablejat.

Les tasques han servit per renovar la tipologia del cable, passant d’un tipus de cable convencional a un de trenat. Amb això, la companyia elèctrica aconsegueix una reducció important de les mides i de l’amplitud física de la línia, mentre que, alhora, augmenta la seguretat i qualitat del servei.

De fet, l’actuació s’ha fet amb l’objectiu de reforçar la seguretat de la infraestructura elèctrica en zones amb alta presència de vegetació, ja que es consideren més sensibles i de risc potencial. La renovació d’aquesta xarxa elèctrica s’ha fet també a les comarques de l’Alt Camp, l’Alt Penedès i al Baix Penedès. En total, Endesa ha invertit uns 100.000 euros per substituir més de 30 quilòmetres de cablejat.