El Pessebre Vivent de l’Espluga va rebre els dies 23, 24 i 26 de desembre prop de 3.000 visitants, principalment provenien del Camp de Tarragona, amb un pes majoritari de la població de la Conca de Barberà.

El balanç publicat pels organitzadors del Pessebre Vivent, reflecteix el creixement del públic de l’Espluga de Francolí, que va representar més de la meitat dels assistents, sent un 54% dels 2.907 visitants. En total, un 69% van ser de la Conca de Barberà, la majoria procedents de Montblanc. La resta del Camp de Tarragona va suposar un 16% del públic amb un pes important de Tarragona, Reus i Valls. La suma d’aquestes xifres consolida el Pessebre de l’Espluga entre el públic del Camp de Tarragona, ja que va representar el 85% dels assistents.

Menys significativa és la plana de Lleida com a procedència perquè els espectadors del Segrià, les Garrigues o l’Urgell només van suposar el 7% del total, malgrat la potenciació de la campanya publicitària en aquesta zona. De fet, els assistents provinents de les comarques de Barcelona suposen el mateix percentatge, un públic sobretot originari de la capital catalana i ciutats com Terrassa. Va ser menor la població de les Terres de l’Ebre, del Pirineu o de les comarques de Girona que va visitar el Pessebre Vivent de l’Espluga. Finalment, un 1% dels visitants procedia de fora de Catalunya. 

GALERIA D’IMATGES DEL PESSEBRE VIVENT DE L’ESPLUGA

Una de les dades significatives és que la meitat de les persones van veure el Pessebre el dia de Sant Esteve, l’únic en què es van produir llargues cues per accedir al recinte de les representacions. El dia 23 i 24 de desembre, l’organització va resoldre les aglomeracions gràcies a la venda anticipada d’entrades i la ubicació d’un petit mercadet de comerciants els dos primers dies. De fet, la meitat dels espluguins van comprar l’entrada anticipada, 2 de cada 10 per internet i 3 de cada 10 a l’Oficina de Turisme.