L’oficina comarcal de turisme de la Conca de Barberà ha tancat el 2017 rebent un total de 77.908 persones, una xifra representa un increment del 5,7% respecte a l’any anterior i, al mateix temps, és el millor balanç de la darrera dècada.

Les consultes a l’oficina de turisme, situada al Monestir de Poblet, s’han mantingut respecte l’any anterior amb 22.645 consultes. Aquestes dades són de les millors registrades en els últims deu anys i representen un 72% més de consultes respecte fa cinc anys (el 2013 es van registrar 13.193 consultes). Des de l’àrea de turisme del Consell Comarcal, Maite Fusté, assegura que la nova ubicació de l’oficina comarcal de turisme dins l’espai de recepció de visitants al monestir de Poblet ha servit per generar aquest augment progressiu de les visites any rere any.

ÀUDIO: Maite Fusté, tècnica de turisme del Consell, valora les dades

El turista de proximitat i l’europeu segueix sent el qui més visita la comarca, una tendència mantinguda durant els últims anys. El mercat català és el capdavanter en quan a la procedència del turista, representant el 37% del total dels visitants a l’Oficina de turisme (28.744 persones). Tot i que si que es pot veure un clar augment dels visitants europeus arribant al 34% dels visitants (26.471 persones). Segueixen els visitants espanyols amb un 22% i de la resta del món un 7%.

ÀUDIO: Maite Fusté defineix el perfil dels turistes

El 32% de les persones que visiten la oficina de turisme fan excursions d’un sol dia, s’allotgen al seu lloc de procedència. Els turistes que s’allotgen a la costa (Salou, Cambrils, la Pineda, etc…) representen un 39%.

L’Espluga és el municipi que ha allotjat més turistes

Els visitants que s’allotgen a la comarca representen un 13% (9.946 persones), xifra que s’ha mantingut respecte l’any 2016. Els llocs d’allotjament d’aquestes persones han estat l’Espluga de Francolí (34%), Vimbodí i Poblet (28%), Montblanc (13%), Vilanova de Prades (4%) i Vilaverd (1%). Cal destacar que el 14% de les persones allotjades a la comarca ho han fet amb autocaravana. Segons les dades recollides, la resta de turistes que han passat per l’oficina han estan allotjats a altres comarques d’interior de Tarragona, Barcelona i comarques, i Lleida i comarques, entre altres.