Les visites guiades a Montblanc van rebre més de 14.000 usuaris durant el 2017, una dada que supera les xifres dels darrers anys. Les visites individuals, principalment durant el cap de setmana, van ser les més sol·licitades amb el 47,7% del total, mentre que els grups escolars representen un  29,3% i els grups d’adults van ser un 23%. En una dècada el nombre de visites guiades a Montblanc s’ha duplicat. 

Amb un total de 14.397 visitants, l’Oficina de Turisme de Montblanc va tancar el 2017 amb un bon balanç, un any en què l’oficina va estrenar una nova ubicació. En els darrers anys, les visites guiades a la capital de la Conca han viscut un creixement destacat, de fet, el 2014 es va superar el sostre de les 10.000 visites.

Les visites individuals, les més sol·licitades

Durant el 2017, 6.864 persones van participar en les visites individuals a la vila ducal, gairebé 200 més que el 2016. Aquest servei inclou la clàssica visita monumental, la visita gastronòmica, la visita a les pintures rupestres i la visita a les torres de la muralla i el pas de ronda.

Les visites en grup també segueixen una tendència a l’alça des del 2015, arribant aquest darrer any a 154 grups i acompanyant, així, a 3.317 persones. En funció dels grups, els continguts de la ruta pot variar i, des del 2016, també s’inclou la possibilitat de combinar la visita amb el dinar. Les visites escolars també creixen i aquest 2017 es van rebre 177 grups integrats per 4.216 escolars.

Des de l’àrea de Turisme de Montblanc celebren aquestes xifres i consideren que les visites guiades s’han convertit en un element que ajuda a desestacionalitzar l’activitat turística de Montblanc i, alhora, és un motiu més per visitar la vila.