Abans de tancar l’any convé mirar enrere i l’ INFOESPORT hem volgut fer un repàs d’aquells continguts que han despertat més interès i han estat més important en l’esport local. Us presentem una selecció de les notícies més destacades d’aquest 2017:

2017: Any del pavelló

S’inicia la construcció històrica dels espluguins aquest 2017 amb les obres del pavelló que van començar a principis de maig a càrrec de l’empresa Gilabert Miró per un import d’un milió d’euros. L’estructura i la coberta del nou pavelló de l’Espluga es va acabar a l’agost i, llavors, les obres avançaven més de pressa del que s’havia previst. Finalment, el consistori assegura que per un retard en el subministrament d’uns vidres, el termini d’execució de les obres no es complirà.

La data de la inauguració encara no s’ha confirmat, però l’equip de govern ja ha descartat fer-la coincidir amb la Fira de Sant Vicenç perquè, asseguren, prefereixen dedicar-hi tota una jornada esportiva.

Neix a L’Espluga el 1r club de tennis taula de la Conca de Barberà

L’entitat esportiva es va constituir oficialment sota el nom de Club Tennis Taula de l’Espluga i  es va presentar 

públicament el dissabte 21 d’octubre amb una clara perspectiva comarcal, però mantenint un estret lligam amb l’Espluga. Els equips competeixen amb el renom d’Els Carquinyolis per tal de promocionar aquest producte local fora del municipi. 

El tennis taula espluguí ha debutat a la competició federada amb 3 equips i un total de 17 jugadors. La temporada passada dos equips ja van competir formant part del CTT Selva del Camp i un d’aquests va quedar-se a les portes de l’ascens de categoria, un repte que volen fer realitat aquesta temporada. El club ha arrancat amb força i dos dels equips espluguins tanquen l’any liderant la classificació del seu grup.

L’Escola de Dansa del Casal de l’Espluga fa història 

La coreografia “Lasciala” interpretada per Marina Roca i Marta Pamias va aconseguir la 7a posició del Dance World Cup el 24 i 25 de juny a la fase final celebrada a Alemanya. Era la primera vegada que l’Espluga se situava entre les 10 millors coreografies del món, una fita a la qual se li sumava la 15a posició aconseguida per Carlota Franquès amb la coreografia “Tu, yo y ¿Quien más?”.

 

 

L’Enduro del Francolí cita 140 pilots el 14 de maig als Campionats de Catalunya 

La prova, organitzada pel Motoclub Francolí, va comptar amb un recorregut de 65 quilòmetres per volta, amb trams cronometrats i zones de circuit pel terme de l’Espluga i de Vimbodí.

Xavier Ayala i Jonathan Nogales guanyen la tercera Treko Black després d’aconseguir totes les valises amb menys d’11 hores

La prova d’orientació es va celebrar el 17 de juny al centre d’activitats de Drac Actiu, i va acabar a Prades gairebé 12 hores després. Com és habitual els participants van recórrer un itinerari que no havien fet anteriorment i van descobrir racons d’un gran valor paisatgístic i monumental al voltant dels Boscos de Poblet i les Muntanyes de Prades. Una edició on es va anul·lar la cursa de 24 hores.

Josep M. Trullols aconsegueix la 13a posició d’Espanya de Patinatge Artístic en categoria Cadet

La competició es va celebrar el 1 i 2 de juliol a Banyoles i l’espluguí fou el patinador de la província de Tarragona que va obtenir més bons resultats, sent alhora el 6è classificat de Catalunya.

40a edició de la Cursa Popular de l’Espluga

Víctor Puyuelo i Miriam Ortiz guanyen la Cursa en completar els 15km en 47 minuts i 50 segons, mentre que la primera classificada en categoria femenina ho feia amb un temps de 57 minuts i 27 segons.

Marc Bové es va imposar en la cursa de 5 km amb un temps de 17 minuts i 53 segons i un total de 87 espluguins de 725 corredors van participar en la 40a Cursa Popular.

Un noi de 23 anys va perdre la vida el novembre a Montblanc mentre practicava escalada

El jove va caure de 15 metres mentre escalava, juntament amb un grup de vuit amics, a la via ferrada anomenada les Venes de Rojalons.

El Club Atlètic Espluguí renova la junta en bloc

L’antiga junta ja havia anunciat als socis que dimitiria per donar relleu a altres membres del club i ho van fer coincidint amb la celebració de la 40a edició de la Cursa Popular de l’Espluga. La nova direcció de l’entitat, encapçalada per Marc Martí, inclou més càrrecs.

El Montblanc de futbol sala guanya la lliga i ascendeix a Primera Divisió Catalana

La competició es va resoldre per la mínima en l’última jornada de la lliga. Els montblanquins van tancar la competició amb 46 punts, només a un punt del segon classificat.

2018: Any del camp de futbol de gespa artificial de l’Espluga

El camp de futbol de gespa artificial de l’Espluga s’ha previst als pressupostos del 2018 que s’han aprovat en la sessió del Ple Municipal d’aquest desembre.  Els comptes municipals, que ascendeixen a 4,7 milions d’Euros per aquest 2018, inclouen una partida destacada de 500.000 per a la construcció d’aquest cap de gespa, que s’ubicaria en l’actual espai del camp municipal del riu sec, just al costat d’aquest nou pavelló.