Uns 100 corredors, llufes penjades a l’esquena i una innocentada han estat els ingredients de la tercera edició de la Cursa de la Llufa que ha recorregut alguns carrers del municipi aquest dijous per celebrar el dia dels Sants Innocents.

La particular cursa espluguina ha començat enguany abans d’hora, a les 4 de la tarda, amb una classe de zumba per tal de fer passar el fred. Per segon any, també s’hi ha pogut veure el personatge de la Llufa i aquesta vegada l’esdeveniment ha comptat amb una innocentada en l’entrega de premis. I és que l’anunciada presència de Kilian Jornet, Núria Picas i Dolça Ollé, la darrera substituida per Ferran Latorre, ha estat en forma de cartró.

Aquesta vegada la cursa s’ha dividit en 6 categories. Les primeres posicions en la cursa de 3.400 metres ha estat per Manel Álvarez i Haya Bednaqui. El podi de la categoria masculina ha estat completat per Marc Aranda i Lluis Pons, mentre que Silvia Iturria i Laura Palleja han ocupat la segona i tercera posició de la classificació femenina.

Pel que fa a la categoria de caminadors, que s’estrenava en aquesta tercera edició, Andrey Istock i Gemma Mercader han estat els primers classificats. També s’ha donat un premi per a la llufa més original que ha estat per una creació que simbolitzava l’aplicació de l’article 155 a Catalunya, amb els diversos polítics catalans empresonats i una cara endafada.

Més enllà de l’aspecte esportiu, la Cursa de la Llufa és una iniciativa solidària que dóna els seus beneficis a la Marató de TV3 i que, per aquest motiu, compta amb la col·laboració d’empreses i entitats del territori.