El Departament de Territori i Sostenibilitat ha concedit el distintiu de garantia de qualitat ambiental a l’Hostatgeria de Poblet en consideració de l’estalvi i eficiència energètica de l’establiment.

Per a l’atorgament d’aquest segell, la Generalitat té en compte l’estalvi i eficiència en l’àmbit de la il·luminació,  la climatització, l’estalvi d’aigua, la gestió de residus, la compra de productes ecoetiquetats o els criteris de mobilitat. També es té en compte la formació ambiental dels treballadors i les tasques de comunicació i promoció entre els usuaris i treballadors. A Catalunya, més d’un centenar d’establiments turístics disposen d’alguna certificació ambiental, la majoria, una seixantena, del Distintiu de garantia de qualitat ambiental.

Les noves instal·lacions de l’Hostatgeria de Poblet es va inaugurar l’any 2010 i ofereix allotjament amb 42 habitacions i també servei de restauració. L’Hostatgeria es troba en l’inetior del recinte emmurallat del Monestir de Poblet, just a la plaça, i l’espai és annex a l’ermita de Santa Caterina i està ubicat a l’antic hospital de pobres i pelegrins.