L’espluguí Ferran Civit serà diputat del Parlament de Catalunya en aquesta nova legislatura després que ERC sumes el 23,75% dels vots a la circumscripció de Tarragona, situant-se com la segona força, i obtingués 5 diputats. Civit serà l’únic representant de la Conca al Parlament.

Ferran Civit, que en la darrera legislatura va ser diputat de Junts pel Sí, es presentava en aquestes eleccions com el candidat d’ERC a la Conca i el número 5 a Tarragona. Civit s’ha mostrat content de repetir l’experiència de diputat i celebra uns resultats del 21D que, considera, han consolidat la majoria independentista.

Tot i la victòria de Ciutadans, l’espluguí remarca la majoria absoluta del bloc independentista. «Si ho comptéssim com un referèndum, hem guanyat claríssimament», ha expressat en declaracions a l’Espluga FM Ràdio. Ferran Civit ha destacat el fet que les candidatures independentistes han superat la barrera dels 2 milions de vots i recorda que les eleccions s’han celebrat amb un candidat que opta a la presidència a l’exili i un altre a presó. «El poble de Catalunya ha estat valent i ha votat per la República i no pel 155», ha afirmat Civit.

Amb els resultats obtinguts, el diputat espluguí espera que Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP sumin per treballar conjuntament i ha manifestat: «Tinc claríssim que JuntsxCat, ERC i la CUP sabem què hem de fer i tots plegats sumarem per fer-ho. En aquests dos anys hem après a treballar conjuntament i crec que és un altre avantatge per fer-ho més fàcil a partir d’ara».

ÀUDIO: Ferran Civit valora els resultats de les eleccions