Els partits i entitats independentistes han tancat la campanya electoral a l’Espluga aquest dimarts amb una bustiada demanant el vot en les eleccions d’aquest dijous pels partits que plantegen la implementació de la República Catalana.

Junts per Catalunya, Esquerra Republicana, la CUP, l’Espluga per la Independència i el CDR de l’Espluga signen el fulletó que s’ha distribuït casa per casa amb el lema “Vota República”.

El text recorda la celebració del referèndum d’autodeterminació de Catalunya de l’1 d’octubre a l’Espluga amb una participació propera al 70 % i amb un 90 % de vots favorables a la República Catalana. En aquest sentit, també es destaca l’actuació amb força de la policia espanyola i l’organització conjunta i la defensa pacífica de milers de ciutadans per permetre les votacions.

En el fulletó es recorda que el 27 d’octubre es va fer una proclamació política, però no efectiva, de la República Catalana. També es remarca l’aplicació de l’article 155 amb el suport del PP, Ciutadans i el PSC i es llista un seguit d’exemples del que denominen “onada repressiva”.

L’escrit acaba demanant la participació massiva en les eleccions d’aquest dijous. Els partits i entitats independentistes de l’Espluga demanen el vot per Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP. “És l’única garantia que tenim per revertir el cop d’estat del 155, exigir l’alliberament dels presos polítics, la recuperació de la Generalitat i la implementació de la República Catalana”, conclou.