La Cursa de la Llufa de l’Espluga de Francolí viurà aquest 28 de desembre la seva tercera edició amb algunes novetats. Enguany, l’activitat també es podrà fer caminant i, d’altra banda, els participants podran fer una classe de zumba abans de començar la cursa.

La proposta, organitzada pel Club Atlètic Espluguí, se celebrarà coincidint amb el dia dels Sants Innocents i, per això, la llufa n’és la protagonista. De fet, els corredors han de portar aquest element penjat a l’esquena i es premiarà la llufa més original.

Eva Bonet, representant del CAE, va explicar a l’Infoesport de l’EFMR les novetats de la tercera edició. A més del taller de zumba que s’ha inclòs per potenciar l’ambient festiu de l’activitat i, alhora, per combatre el fred, aquesta vegada l’acte d’entrega de premis es farà al pati de l’Antic Hospital de l’Espluga.

ÀUDIO: Eva Bonet, representant del CAE, explica la iniciativa d’incloure un taller de zumba

La cursa dels adults tindrà un recorregut de 3.400 metres, mentre que els caminadors faran 1.700 metres. Els nens i nenes de 10 a 15 anys podran participar en la cursa de 1.700 metres, mentre que els que tinguin entre 5 i 8 anys recorreran 500 metres. El recorregut per als més petits és de 200 metres. Les inscripcions es poden fer a la Papereria i Llibreria Índex, a l’Ajuntament de l’Espluga o mitja hora abans de la cursa per 4 euros.

ÀUDIO: Eva Bonet explica els orígens de la Cursa de la Llufa

La Cursa de la Llufa de l’Espluga és una iniciativa solidària que dóna tots els beneficis a la Marató de TV3 i compta amb la col·laboració d’empreses i entitats de l’Espluga. Per exemple, la Formació Permanent de l’Espluga donarà xocolata i artesans del municipi aporten part de la coca amb sucre. Durant l’esdeveniment també se sortejaran diversos productes que han donat les empreses i establiments del territori.