(Foto: Fundació de la Marató de TV3)

Un any més, municipis de la Conca de Barberà han programat nombroses propostes amb l’objectiu de sumar donatius per la Marató de TV3 que enguany es dedica a la investigació de les malalties infeccioses.

A l’Espluga de Francolí l’acte central serà el sopar solidari d’aquest dissabte 16 de desembre al pavelló del Casal. La iniciativa ja s’ha celebrat durant 6 anys i aquesta vegada comptarà amb les actuacions de l’Escola de Dansa del Casal i de Trio Laime, Júlia Valls i Judit & X. Miró. Diumenge l’Espluga pintarà una de les 22 peces del megamural dels Pessebres Vivents de Catalunya, un disseny de Suso Camuñas, i la Germandat de la Santíssima Trinitat celebrarà un vermut solidari a la plaça de l’Església. Durant el cap de setmana a la botiga Maria José Decoració es vendran detalls del Talleret de la Llar.

A Montblanc les iniciatives solidàries venen de la mà de l’AMPA de les escoles del municipi. L’AMPA de l’Escola les Muralles de Montblanc celebra aquest divendres a la plaça Major un taller de decoració nadalenca, un taller de teatre familiar i un mercadet solidari. Mentre que l’AMPA i el Col·legi Mare de Déu de la Serra proposa un esmorzar solidari per aquest dissabte complementat de diverses activitats per als infants, com per exemple inflables, tallers de maquillatge, de cuina o activitats esportives i acabarà amb una flashmob.

Santa Coloma de Queralt celebrarà aquest dissabte el Festival de Nadal de l’Escola Vedruna i el dilluns una xocolatada solidària a l’Escola Cor de Roure. El passat dia 2 de desembre ja es va celebrar un espectacle de màgia i humor a càrrec d’Isaac Jurado amb el qual es van recaptar 840 euros. 

A Sarral les propostes tindran lloc dissabte durant tot el matí al Pavelló Municipal amb una jornada ludicoesportiva per a infants. També se celebrarà un taller de costura solidària en què s’elaboraran motius nadalencs.

Solivella també se solidaritzarà amb la Marató de TV3 aquest diumenge amb una caminada que començarà a les 9 del matí i un esmorzar solidari. També se celebrarà un bingo solidari i un berenar amb xocolata a La Societat a càrrec de Aiai LuJuvent.

On també s’han organitzat activitats en benefici de la investigació de les malalties infeccioses és a Senan. Les iniciatives se celebraran aquest diumenge des de dos quarts de 9 amb inflables. A les 11 del matí es farà un taller de reposteria i a les 13.30 h es farà cagar el tió de Nadal. De cara a la tarda, a dos quarts de 6 es farà un berenar solidari i a les 6 un concert a càrrec de la coral Terpsicore. 

La Sant Silvestre montblanquina del dia 31 de desembre i la Cursa de la Llufa de l’Espluga del dia 28 de desembre també donaran els seus beneficis a la Marató de TV3.

D’altra banda, hi ha alguns municipis que ja han celebrat les seves activitats solidàries, és el cas de Vimbodí i Poblet on es van sumar prop de 5.500 euros. A Barberà de la Conca l’Associació de Dones va organitzar una xocolatada popular i el Mercal del Trasto el passat 19 de novembre i el 9 de desembre es va celebrar un sopar popular. En total, Barberà de la Conca ha recaptat un 1.600 euros.

CONSULTA TOTS ELS ACTES