Des d’aquest dilluns 11 de desembre i fins al febrer, el Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet estarà tancat temporalment per millorar la part baixa de l’edifici. Durant aquests mesos es remodelarà la recepció, la botiga i també el taller, on s’instal·larà un forn més eficient energèticament.

Aquest projecte és un dels plats forts del pressupost d’1,3 milions d’euros del municipi per al 2018 i suposarà una inversió de 66.000 euros. Les obres de millora s’inclouen en el programa de rellançament de l’espai cultural i turístic i s’efectuen amb l’objectiu d’aconseguir una visita més còmoda per als turistes i millorar l’eficiència energètica de l’equipament. A més a més, també es renovarà l’oferta pedagògica per a escolars. El Museu i Forn del Vidre és un centre de referència cultural i turística de Vimbodí i Poblet que rep uns 8.000 visitants anuals.

Aquesta intervenció serà la més important des del 1993, quan el museu va obrir les seves portes, i el forn l’any 1996. Des de llavors, només s’havien fet tasques de manteniment i, per exemple, canviar la barana de l’escala o millorar la il·luminació del primer pis.

Durant aquestes setmanes d’obres, es podran adquirir peces de vidre artesanal creades al Museu i Forn de Vidre a la botiga del Monestir de Poblet, a Vinum Conca del Monestir de Poblet i a la botiga Fem Art de Vimbodí.