El professor de flauta travessera de l’Escola Municipal de Música de l’Espluga, Marc Horne, ha batut el rècord Guinness del recital de flauta més llarg després de tocar durant 27 hores i 30 minuts, aturant-se un màxim 5 minuts per hora.

El flautista barceloní va completar aquest repte els dies 2 i 3 de desembre, va començar tocant a les 6 de la tarda del dissabte i acabava a dos quarts de 10 de l’endemà. Marc Horne, ha explicat a l’EFMR, que tot comença com una broma, quan per curiositat consultava el llistat de rècords Guinness i va veure el del recital més llarg de flauta travessera. Una fita que fins ara conservava el músic indi, Murali Narayan, amb 27 hores i 10 minuts.

Marc Horne: «Recordo moments d’estar tocant i no tenir idea del que estava fent perquè estava somiant»

Tot i això, Horne ara assegura que «el rècord Guinness només era una motivació» i que l’objectiu de fons era el de conscienciar que, amb preparació física i amb consells mèdics, és possible tocar un instrument durant moltes hores sense fer-se mal. Per això, el músic barceloní va completar les més de 27 hores amb l’ajuda de doctora Victoria Pons, especialista en medicina de l’esport, i l’acompanyament de la fisioterapeuta Ana Velázquez, directora del Centre de  Prevenció de Lesions en Arts Escèniques. A més a més, en molts moments, també li van fer costat alguns amics i músics que van interpretar algunes peces amb ell.

«Això no ho torno a fer mai més!», afirma Horne després d’haver assolit el rècord. El professor de l’escola de música de l’Espluga, confessa que el moment més complicat el va viure de 7 a 9 del matí, amb l’impàs del dia a la nit, quan ja feia 24 hores que estava despert. Marc Horne recorda: «Literalment m’adormia, tinc ganes de veure el vídeo perquè recordo moments d’estar tocant i no tenir idea del que estava fent perquè estava somiant».

Marc Horne encara ha d’enviar la documentació perquè l’organització li reconegui el rècord Guinness. La iniciativa també va servir per recaptar fons per a la Marató de TV3 que enguany es dedica a la investigació de les malalties infeccioses.