Sarral ha rebut centenars de visitants aquest divendres amb motiu de la Fira agrícola i industrial protagonitzada enguany per l’alabastre i els vins locals.

L’esdeveniment és originari de mitjan segle XIII quan es feia en honor a Sant Lluís. La Fira ha donat el tret de sortida a primera hora d’aquest divendres amb un homenatge als artesans de l’alabastre del municipi, una iniciativa que s’inclou en l’any commemoratiu del centenari de l’obertura del primer taller d’alabastre modern a Sarral.

En aquesta línia, també s’han celebrat visites guiades amb descompte al Museu de l’Alabastre, s’han pogut veure les exposicions «Exprofrares Alabastre» i «100 alabastre Sarral» i s’ha presentat la col·lecció de models fets en alabastre per Ramon Ferran Sanahuja.

Un altre dels actes simbòlics de la Fira ha estat l’esmorzar del firaire celebrat al passeig del VIII Centenari amb llonganissa i vi local. De fet, junt amb l’alabastre, els vins del municipi ocupen un pes important de la jornada amb el tast vinícola, aquest 2017, a la plaça de l’Església.

Aquest divendres els carrers de Sarral també s’han omplert d’artesans i de paradetes amb productes de tot tipus. Encara que el gruix principal d’actes hagi estat durant el matí, les propostes musicals arribaran al vespre amb l’actuació de l’Orquestra Junior’s a la Sala Recreativa i amb el Ball de Nit a càrrec de la mateixa orquestra i discomòbil amb DJs locals.

La Fira de Sarral, enguany en plena campanya electoral per al 21-D

Les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre han condicionat aquesta edició de la Fira de Sarral, per exemple amb l’absència simbòlica d’una autoritat política inaugurant la mostra. Aquest fet ha estat anecdòtic perquè, d’altra banda, s’ha comptat amb la presència dels caps de llista a la demarcació de Tarragona de Junts per Catalunya i d’Esquerra Republicana, Eusebi Campdepadrós i Oscar Peris, respectivament. Marc Rovira i Dolors Sabaté, candidats de Junts per Catalunya a la Conca de Barberà, també han format part de la comitiva de representants polítics, junts amb el Senador d’Esquerra Republicana, Josep Rufà.

GALERIA D’IMATGES