La programació d’actes per aquest Nadal a l’Espluga presenta una suma d’actes tradicionals ja consolidats que conviuran amb noves propostes, com per exemple un Escape Room, un espectacle musical per a infants o una obra de teatre de proximitat. Tot plegat en un calendari d’activitats amb un pes important de les entitats del municipi.

El 2017 és any de Pessebre Vivent a l’Espluga

Un dels plats forts d’enguany és la representació del Pessebre Vivent de l’Espluga que se celebrarà els dies el 23, 24 i 26 de desembre, amb diferents representacions que començaran a les 6 de la tarda i es faran cada mitja hora fins a les 8 del vespre. A més a més, aquest 2017 se celebren els 50 anys del primer Pessebre Vivent a la Cova de la Font Major, una efemèride que es commemorarà el dissabte 30 de desembre a les 18.30 h a la Cova.

D’altra banda, la regidoria de festes i joventut ha incorporat diverses novetats per aquest Nadal. Una de les més destacades, és l’Escape Room que se celebrarà el dissabte 30 de desembre a les 19 h a l’antic Institut Joan Amigó. Es tracta d’un joc d’aventura físic i mental en què els participants han de resoldre una sèrie d’enigmes per poder-se escapar. En aquest cas, l’activitat s’ha restringit a un màxim de 30 persones que s’hauran d’inscriure prèviament a l’Oficina de Turisme o mitjançant el codi QR que es podrà trobar al programa d’activitats.

El cagatió popular es farà el diumenge 24 de desembre a la plaça Montserrat Canals. Aquesta vegada, l’acte anirà precedit d’un espectacle d’animació musical per als infants que començarà a les 11 del matí. A tres quarts de 12 del matí els nens i nenes podran fer cagar el tió.

Una de les altres apostes d’enguany és l’obra de teatre de proximitat anomenada Moleskine. Es tracta d’un monòleg de 20 minuts en què l’actriu no pujarà a l’escenari, sinó que es farà a la Sala Tremoleda del Casal amb una comunicació directa amb l’espectador que estarà situat en el mateix pla que la protagonista de l’obra. Es farà en dues sessions gratuïtes el dissabte 23 a les 19.30 h i a les 20 h.

El Parc de Nadal al Pavelló de l’Espluga només es farà un dia, el dimecres 27 de desembre, amb inflables i jocs per a totes les edats i amb la visita del Mickey nadalenc i el Marhsall i l’Skye de la patrulla canina. El dia 28 de desembre les activitats en família es desenvoluparan al Museu de la Vida Rural i el 29 a Drac Actiu amb jocs esportius i d’aventura.

Les entitats de l’Espluga dinamitzen el període nadalenc

Un any més, les activitats promogudes per les associacions del municipi ocupen un pes important del calendari festiu. La Cavalcada dels Reis d’Orient, la Cursa de la Llufa o la Festa de Cap d’any són alguns dels esdeveniments ja consolidats. D’altra banda, enguany s’estrenaran altres iniciatives, un bon grapat d’aquestes impulsades per la Germandat de la Santíssima Trinitat. Qui s’afegeix en l’agenda festiva és el BTT Francolí que aquest 2017 proposa la pujada a la Pena, una sortida que han fet els socis en els últims sis anys.

CONSULTA EL PROGRAMA D’ACTES