(Foto portada: Helle Kettner | Cedida: Ajuntament de Sarral)

Aquest divendres 8 de desembre Sarral viurà la Fira agrícola i industrial enguany marcada pel centenari de l’obertura del primer taller d’alabastre modern del municipi. En serà protagonista l’alabastre, però, com cada any, també hi haurà parades d’artesans i una mostra de vins locals.

El gruix central d’actes es concentra durant el matí de divendres amb la inauguració de la Fira, l’esmorzar del firaire, la mostra d’artesania o les degustacions de vins i caves del municipi. D’altra banda, les propostes musicals arribaran al vespre amb l’actuació de l’Orquestra Junior’s a la Sala Recreativa i amb el Ball de Nit a càrrec de la mateixa orquestra i discomòbil amb DJs locals.

Al llarg del matí a la plaça de l’Església es podran veure demostracions d’artesans de l’alabastre i al Museu de l’Alabastre s’hi podran fer visites guiades amb descompte, es presentara la col·lecció de models fets en alabastre per Ramon Ferran Sanahuja i també es podra veure l’exposició «Exprofrares Alabastre». També es faran visites guiades a l’exposició central del centenari de l’alabastre, titulada «100 alabastre Sarral».

La Fira de Sarral, originària de mitjans del segle XIII quan es feia en honor a Sant Lluís, se celebra actualment només durant un dia. L’alcalde del municipi, Josep Amill, confessava que en d’altres edicions s’ha intentat allargar la proposta, però afirmava que funciona millor si els actes es concentren en un únic dia. Per exemple, l’any passat hi van assistir prop de 4.500 persones.

CONSULTA EL PROGRAMA D’ACTES