La il·luminació de Nadal de l’Espluga només s’encendrà en l’horari comercial, excepte a l’ajuntament de l’Espluga on ja no tornarà a obrir-se. Aquesta és la decisió del consistori espluguí després de la decisió del jutge del Tribunal Suprem de deixar en llibertat a sis dels consellers cessats, però mantenir en presó incondicional a Junqueras, Forn i també a Sànchez i Cuixart.

De fet, els llums de Nadal van ser una qüestió de debat de la darrera sessió del Ple Municipal de l’Espluga, ja que des de Som Espluga es va proposar que s’adoptés alguna mesura excepcional, com han fet alguns municipis, per visibilitzar l’empresonament dels consellers catalans cessats i els “Jordis”, si el jutge del Tribunal Suprem no els deixava en llibertat.

El regidor de comerç, Antonio Vendrell, va explicar que no s’ha plantejat cap acció, però deixava la porta oberta a possibles alteracions en l’enllumenat nadalenc. Al seu temps, l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, apuntava que l’opció s’hauria de determinar després de la decisió del jutge del Tribunal Suprem, però afegia que el teixit comercial ja pateix prou i considerava que no encendre la il·luminació podria ser negatiu per a l’activitat comercial.

En un primer moment, els regidors van emplaçar la decisió a divendres, després de la decisió del jutge Pablo Llarena, però finalment el Tribunal Suprem ho ha comunicat aquest dilluns., Llarena va decidir mantenir a presó dos dels vuit consellers i també els dos presidents de les entitats independentistes. Per rebutjar aquesta decisió, a l’Espluga els llums de Nadal només s’obriran fins a les 9 de la nit. Pel que fa a la Casa de la Vila, l’enllumenat no es tornarà a engegar enguany.

1 COMENTARI

Comments are closed.