Més de vuitanta persones s’han concentrat aquest dilluns a les 8 del vespre a la plaça de la Vila de l’Espluga per reclamar la llibertat d’Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Després que el jutge del Tribunal Suprem hagi deixat en llibertat sis dels vuit consellers cessats pel Govern espanyol, les mobilitzacions s’han reproduït arreu de Catalunya davant dels ajuntaments per reclamar l’alliberament dels polítics catalans que encara estan empresonats.

Aquesta vegada a l’Espluga no hi ha hagut parlaments, però s’han respectat 4 minuts de silenci, un per a cada empresonat. El col·lectiu ha acabat la reivindicació amb crits de “llibertat” i amb el cant dels Segadors. La concentració, que no ha estat autoritzada, ha comptat amb la presència d’una dotació dels Mossos d’Esquadra i amb la il·luminació nadalenca de la plaça de la vila i l’edifici de l’ajuntament aturada.

De fet, l’enllumenat de Nadal de la casa de la vila no es tornarà a engegar fins que no s’alliberin els consellers cessats i els presidents d’Òmnium i l’ANC. Pel mateix motiu, el consistori ha decidit obrir els llums de Nadal només durant l’horari comercial.