El Gran Recapte d’Aliments d’enguany va arrancar aquest divendres a la Conca amb 11 punts distribuïts en supermercats de l’Espluga, Montblanc, Santa Coloma de Queralt i Sarral.

Els voluntaris de la comarca asseguren que les donacions d’aliments i productes de neteja avancen a bon ritme, tot omplint nombroses caixes de productes per al Banc d’Aliments. La iniciativa finalitza aquest dissabte a les 8 del vespre, tot i que alguns supermercats de l’Espluga no obriran d’acord amb el seu horari habitual. Amb els dos dies s’espera que es pugui arribar a les 4.300 tones d’aliments recaptades a tot Catalunya l’any passat. 

A l’Espluga la iniciativa compta amb la participació d’una vintena de voluntaris, una xifra que no ha estat fàcil d’assolir, ha confessat Mn. Marcus Vinicius i Roser Gili, responsables de la campanya al municipi. Tot i això, la falta de personal s’ha solucionat gràcies a l’implicació de l’Institut Joan Amigó que ha explicat la proposta als alumnes i alguns d’aquests s’hi han sumat. Les voluntàries estan satisfetes amb l’edició d’enguany i animen a qui encara no hagi fet el seu donatiu que aporti productes, sobretot d’higiene personal. 

ÀUDIO | Reportatge sobre el Gran Recapte d’Aliments per al programa Inquiets de l’EFMR