L’Espluga ha obert les portes al període nadalenc aquest divendres amb l’encesa dels llums de Nadal en una jornada marcada per la primera nevada de la temporada a la comarca que a l’Espluga només ha arribat amb quatre flocs anecdòtics.

Uns minuts més tard de les 6 de la tarda, Aya Foughal i Martina Rodríguez, les dues alumnes més petites de P5 de les escoles de primària de l’Espluga, des de la plaça de l’Església han premut l’interruptor que ha encès la il·luminació nadalenca del municipi. Uns minuts abans, s’han repartit bengales que els infants han encès de forma desigual.

L’acte ha seguit amb l’actuació de la família de Gegants Neolítics i els gegants de la Germandat de la Santíssima Trinitat i uns quants capgrossos de la mateixa entitat. Els gegants han ballat enguany sense l’acompanyament musical dels Grallers de l’Espluga. Els quatre flocs de neu i les baixes temperatures han vestit una encesa de llums anticipada, només a 1 de desembre, però en un ambient plenament hivernal.

La il·luminació nadalenca no queda fora del debat polític

Els llums de Nadal van ser ahir un tema de debat en el Ple Municipal, ja que des de Som Espluga es va proposar que s’adoptés alguna mesura excepcional, com han fet alguns municipis, per visibilitzar l’empresonament dels consellers catalans cessats i els “Jordis”, si el jutge del Tribunal Suprem no els deixa en llibertat.

El regidor de comerç, Antonio Vendrell, va explicar que no s’ha plantejat cap acció però deixava la porta oberta a possibles alteracions en l’enllumenat nadalenc. Al seu temps, l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, apuntava que l’opció s’hauria de decidir després de la decisió del jutge del Tribunal Suprem, però que en tot cas el teixit comercial ja pateix prou i considerava que no encendre la il·luminació podria ser negatiu per a l’activitat comercial.