Alguns municipis de la Conca de Barberà ja han quedat emblanquinats aquest matí de divendres amb la primera nevada de la temporada. Vilanova de Prades, Rojals o Forès són punts en què la neu ha pres terra. Per exemple, a Vilanova de Prades ja s’ha acumulat un gruix d’un centímetre i segueix nevant provocant problemes de circulació.

Amb l’entrada d’aquesta onada de fred àrtic la neu ha sorprès les cotes altes de la Conca a mig matí, per sobre dels 800 metres d’altitud. Els primers flocs de neu al territori s’han vist a Prades al voltant de dos quarts de 12 del matí, com informava per les xarxes socials MeteoPrades. A Vallcalra i a Vimbodí i Poblet la nevada encara no ha enfarinat els municipis, però a la proximitat de Vilanova de Prades la neu s’està acumulant a la calçada i encara no ha passat la màquina llevaneu.

En aquest context, el Consell Comarcal de la Conca ha informat a l’Escola Martí Poch que el servei de transport pels alumnes de Vilanova de Prades i Vallclara recolliria els alumnes a les 2 h del migdia, si no s’agreuja la situació. Les previsions indiquen que a la Conca de Barberà el risc de nevades és moderat per sobre dels 200 metres d’altitud.