El Consell de Ministres del Govern espanyol ha autoritzat aquest divendres la concessió d’una subvenció de 559.154,23 euros per part de l’Agencia de Residus de Catalunya al Consell Comarcal per invertir en la segona i última fase del dipòsit controlat de residus de l’Espluga de Francolí.

El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha anunciat aquest matí els acords adoptats pel Consell de Ministres sobre Catalunya amb l’empara de l’article 155 de la Constitució. El Consell de Direcció de l’Agència de Residus de Catalunya va aprovar la concessió de la subvenció l’any 2016 i ara, amb la intervenció dels comptes de la Generalitat, ha estat necessari el vistiplau del Govern de Rajoy.

Aquest dipòsit del Centre de Tractament de Residus de la Conca es va posar en funcionament el desembre del 2003 amb una capacitat de  59.600 m3. D’entrada, la capacitat de l’abocador estava calculada per a una vida de cinc anys i sis mesos, però gràcies a la disminució de la generació de residus de la fracció resta, el servei de la instal·lació es va allargar fins al 2012. En aquest moment va entrar la primera fase de l’ampliació actual amb una vida útil de cinc anys. Per aquest motiu, la segona fase d’ampliació és necessària per allargar la vida d’aquest dipòsit controlat de residus.