Els espluguins i espluguines podran escollir entre dues opcions per a invertir els pressupostos participatius d’enguany amb una dotació de 18.000 euros. La construcció d’una nova vorera a la carretera de Poblet o la creació d’una zona d’esbarjo per a gossos amb pipicà a l’Urbanització Carreras són les dues propostes que competiran en la fase final d’aquesta iniciativa.

Aquesta segona edició dels pressupostos participatius de l’Espluga estrenava, per primera vegada, l’elaboració de propostes per part de la ciutadania. L’Ajuntament ha rebut tres idees, una de les quals incomplia les bases, i, per tant, només dues passen al procés de votació que estarà obert des del divendres 1 al dilluns 11 de desembre, tots dos inclosos.

Construcció d’una nova vorera a la carretera de Poblet

Una de les propostes planteja la construcció d’una vorera a la carretera de Poblet, entre l’encreuament del camí de la Cometa i la placeta del carrer Escodines. Amb aquesta intervenció es completaria la vorera ja existent en aquella banda de carrer i, així, evitaria que els vianants haguessin de transitar per la calçada. Aquesta idea també incorpora l’arranjament de la part de zona verda que hi ha en aquest encreuament.

Habilitació d’un espai d’esbarjo per a gossos 

D’altra banda, l’altre projecte planteja la creació d’un recinte a l’aire lliure tancat dedicat a l’esbarjo dels gossos i com a pipicà. La zona s’ubicaria al final de la rambla Lluís Companys i disposaria d’abeurador, dispensador de bosses i paperera per a excrements, entre d’altres. La iniciativa també proposa que es traslladi la gossera municipal a la zona annexa de la deixalleria municipal on s’hi construirien dues casetes per a la guarda i custòdia d’animals. Actualment, la gossera està ubicada en un espai annex a la piscina municipal. Finalment, la proposta també preveu l’adquisició d’una màquina amb lector de xip per localitzar els propietaris dels gossos perduts.

Les votacions es podran fer tots els dies de la setmana

En aquesta darrera fase, les espluguines i espluguins decidiran a quin dels dos projectes es destina la dotació econòmica i, d’aquesta manera, s’executa durant l’exercici del 2018. Les votacions es poden fer a  l’Ajuntament de l’Espluga els dies laborables en horari d’oficines i, els dies festius, a l’Oficina de Turisme també en l’horari d’atenció. Podran fer-ho les persones majors de 16 anys i empadronades al municipi a data 1 d’agost.