L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga han ampliat el conveni que mantenen des del 2014 per incloure-hi la cessió dels nous gegantons neolítics Terra i Pastor i les rèpliques dels capgrossos originals dels anys 40 del segle XX.

La col·laboració entre l’administració i les entitats el van formalitzar aquest dimecres l’aclade de l’Espluga, David Rovira, i la presidenta de l’associació, Magda Buldó, amb la signatura de l’addenda del document que regula la cessió dels Gegants i Nans de l’Espluga a la Colla Gegantera de l’Espluga de Francolí i els equipaments que utilitzen geganters, grallers i portadors dels Nans per les seves activitats.

En aquest conveni, l’Ajuntament figura com a propietari de tots els elements de cultura popular municipal: els gegants Ponç Hug i Beatriu, els 14 capgrossos i les seves rèpliques, els gegants neolítics Gorg i Spluc i els gegantons neolítics Terra i Pastor, estrenats el mes de juliol d’enguany. Des del 27 de setembre de 2014, l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans és la portant oficial d’aquests elements i l’encarregada de vetllar pel seu bon ús i promoció, dins els seus objectius fundacionals.

En la signatura d’aquest dimecres també hi van assistir el regidor de Cultura, Jordi Torre; el secretari general dels Grallers, Gegants i Nans, Josep M. Martínez, i el cap de la Colla Gegantera, Jordi Batet.