(Foto de portada: Stephanie Chapman)

Més de 260 alumnes de 14 escoles de la comarca van participar durant la setmana passada en tallers sobre el malbaratament dels aliments per celebrar la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, sota el lema “Som gent de profit”.

Aquest taller, promogut pel Servei de Medi ambient del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, va consistir en l’elaboració d’una recepta amb productes freds amb l’objectiu d’aprofitar al màxim els ingredients i, alhora, es disposava dels contenidors de les 5 fraccions per reciclar correctament els residus.  D’altra banda,  l’Associació de Dones de Barberà de la Conca i la de Rocafort de Queralt, així com també l’Associació de jubilats de Pira i la de Solivella també van acollir aquest taller.

L’Institut Joan Amigó redueix  un 20% els residus de paper d’alumini

A l’Institut Joan Amigó de l’Espluga s’ha commemorat aquesta setmana europea amb diverses activitats. Per exemple, s’ha celebrat un concurs de reutilització d’ampolles de plàstic i, d’altra banda, un mercat d’intercanvi de productes entre els alumnes. Els estudiants també han fet una valoració del volum de paper d’alumini generat durant una setmana al centre, la quantitat ha estat un 20 % inferior a la registrada l’any passat.

Amb tot això, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà també vol conscienciar i difondre la cultura de la prevenció, així com promocionar un canvi de comportament i d’actitud, encaminat a recuperar el valor dels aliments per prevenir-ne el seu malbaratament.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebra del 22 al 30 de novembre, rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea i consisteix en organitzar, durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.