Sherlock Holmes, el detectiu més famós de la literatura anglesa, ha estat el protagonista d’una classe de química de l’Institut Joan Amigó de l’Espluga.

Les tècniques que utilitzava aquest personatge fictici van ser el reclam que va utilitzar el professor del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV, Ricard Boqué, per explicar la història de la química forense als joves estudiants de l’institut espluguí. Durant la sessió els alumnes van reproduir alguns dels experiments que apareixien en les històries del famós detectiu.

El professor de química va explicar als alumnes quina va ser la inspiració i la base teòrica que va originar la creació del personatge Sherlock Holmes per part de Arthur Conan Doyle. Ricard Boqué va destacar com la polícia científica va incorporar moltes tècniques pròpies a la metodologia de Sherlock Holmes. A més a més, durant el taller els nois i noies també van poder conèixer com la ciència forense s’ha adaptat a les noves tecnologies i, alhora, van poder comprovar la utilitat de la llum ultraviolada per detectar la presència de diverses substàncies.