Informatiu cap de setmana on comencem parlant del Museu de la Vida Rural de l’Espluga ha estat aquest divendres l’escenari del darrer debat del cicle El(s) valor(s) del paisatge que va congregar una cinquantena de persones. El Museu de la Vida Rural de l’Espluga ha acollit aquest dissabte al matí la jornada de presentació de treballs universitaris sobre el món agrari que organitza la revista Sàpiens i el mateix museu. La Generalitat va activar aquest passat dimarts dia 21 de novembre un avís preventiu per contaminació atmosfèrica que afecta 224 municipis i 13 comarques, entre aquestes també s’hi inclou la Conca de Barberà. Aquest diumenge al matí se celebra la sisena edició de la Festa de la Música de l’Espluga. Enguany l’acte no serà itinerant i tindrà lloc al Teatre Folch i Torres del Casalet. La cinquena edició del Festival Internacional d’Orgues de Poblet acabarà aquest dissabte a dos quarts de 9 del vespre amb el concert de la japonesa Hatsumi Miura, la proposta més trencadora d’enguany. En cultura,l’alabastre de Sarral és l’element central de dues mostres que s’exposaran a Montblanc coincidint amb la celebració dels 100 anys de l’arribada del primer taller modern d’alabastre al Sarral i el Pessebre Vivent de l’Espluga es podrà veure durant 3 dies, el 23, 24 i 26 de desembre, amb diferents representacions que començaran a les 6 de la tarda i es faran cada mitja hora fins les 8 del vespre.