El Museu de la Vida Rural de l’Espluga ha estat aquest divendres l’escenari del darrer debat del cicle El(s) valor(s) del paisatge impulsat per la Fundació Carulla i el mateix museu, una proposta que va congregar una cinquantena de persones a la sala d’actes del museu.

Després de les primeres dues sessions a Barcelona, el clicle posava el punt final a l’Espluga en una jornada de reflexió sobre la transformació del paisatge, el paper de les administracions i el futur del paisatge marcat pels interessos socioeconòmics i el canvi climàtic.

El debat, moderat pel periodista Josep Puibó, va comptar amb les intervencions de Jaume Font, professor de geografia a la Universitat de Barcelona; Montserrat Iniesta, antropòloga i directora del Born Centre Cultural, i Jordi Puig, doctor en ciències ambientals. D’entrada els ponents van donar el seu punt de vista sobre el paisatge responent a la pregunta “Com es transformen els paisatges”. La segona part de la taula rodona va ser un debat dels tres ponents sobre diversos aspectes del paisatge i les qüestions que plantejava Josep Puigbó.

Abans de la taula rodona de cloenda, es va celebrar un col•loqui amb les intervencions de persones del públic i les respostes dels ponents.

El cicle va acabar amb les intervencions de cloenda de Ramon Folch i Josepa Bru, coautors del llibre Ambient, territori i paisatge. Valors i valoracions, publicació de la qual n’han sorgit els debats. Àngel Castiñeira, director de la Càtedra de Lideratges i Governança Democràtica d’ESADE, i Joaquim Coello, president de la Fundació Carulla, van fer balanç de les tres sessions del cicle El(s) Valor(s) del paisatge.

ÀUDIO: Taula rodona “Com es transformen els paisatges?”

ÀUDIO: Col·loqui i cloenda del cicle El(s) valor(s) del paisatge