La cinquena edició del Festival Internacional d’Orgues de Poblet acabarà aquest dissabte a dos quarts de 9 del vespre amb el concert de la japonesa Hatsumi Miura, la proposta més trencadora d’enguany.

L’organista japonesa interpretarà una selecció d’obres que va del Renaixement espanyol i italià fins a la música japonesa contemporània, per acabar amb una peça de Bach, eix conductor de la programació musical del festival d’aquest 2017. En l’últim concert de la cinquena edició es podran escoltar obres de  Tarquinio Merula, Francisco Correa de Arauxo i de la compositora japonesa Hina Sakamoto (nascuda el 1968). El concert de Hatsumi Miura acabará amb Passacaglia i Fuga en do menor de Johann Sebastian Bach.

Hatsumi Miura és organista resident a l’Auditori Minato Mirai de Yokohama (Japó), una gran sala simfònica de 2.000 seients, amb l’orgue C. B. Fisk opus 110, instal·lat el 1998. El 1997 va aconseguir el cobejat Diploma d’Artista del Conservatori de Nova Anglaterra, sota la direcció de Yuko Hayashi. Ha estat docent a l’Institut Gregorià de Tòquio i professora adjunta d’educació musical a la Universitat Rikkyo de Tòquio. Actualment és professora d’orgue a la Universitat Ferris de Yokohama.

La japonesa posarà el punt final a l’edició d’enguany del Festival Internacional d’Orgues de Poblet. Hatsumi Miura serà la darrera en fer sonar l’orgue de la Basílica de Poblet, després dels concerts de la italiana Giuila Ricci i la danesa Hanne Kulhmann.