La Generalitat ha activat aquest matí un avís preventiu per contaminació atmosfèrica que afecta 224 municipis i 13 comarques, entre aquestes també s’hi inclou la Conca de Barberà.

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic ha fet públic l’avís a cuasa dels nivells força elevats de contaminació mesurats a l’atmosfera i de la previsió de persistència de l’anticicló que està afectant  Catalunya. D’aquesta manera, la situació climatològica dificulta la dispersió de les partícules en suspensió a l’atmosfera.

Comarques com la Conca de Barberà, les Garrigues o la Segarra incloses en la zona de qualitat de l’aire de Ponent estan afectades per aquest avís preventiu i, per això, la Generalitat aplica diverses mesures amb l’objectiu de reduir les emissions de contaminants per evitar un episodi ambiental.  Barberà de la Conca, Blancafort, Forès, l’Espluga de Francolí, Montblanc, Pira, Rocafort de Queralt, Sarral, Solivella, Vallclara, Vilaverd i Vimbodí i Poblet són municipis afectats per aquest avís de la Generalitat.

A causa dels nivells elevats de contaminació mesurats s’indicarà en els panells lluminosos dels principals eixos viaris que el nivell de contaminació és alt i es recomana l’ús del transport públic per davant del vehicle privat. La Generalitat també notificarà a les activitats industrials i de generació elèctrica que activin els protocols de treball previstos en aquests casos. Finalment, la darrerra mesura és que els municipis aturin o redueixin les activitats o obres amb materials pulverulents.