Lorena Puentes i el seu ramat seran els encarregats d’organitzar la festa de les Ovelles Esgarriades de l’any vinent després de ser escollida aquest dissabte durant l’edició d’enguany. La 23a edició de la trobada espluguina va congregar prop de 400 persones al pavelló del Casal en un sopar ple de sorpreses en forma d’espectacles musicals i vídeos, tot plegat tematitzat com un Feria de Abril. 

Les Ovelles Esgarriades d’enguany organitzades pel ramat del pastor David Casanovas obrien les seves portes abans de les 8 del vespre amb el pavelló del Casal convertit en l’escenari d’una Feria de Abril amb les seves particulars, com per exemple les casetes o el rebujito. L’inici del sopar va arrancar amb l’actuació de quatre ballarines de l’Associació Cultural Andalusa de la Conca de Barberà i amb la projecció de la paròdia espluguina del curtmetratge d’Estrella Damm, “La vida nostra”. 

L’arrancada del sopar, que va ser un dels moments més àlgids de la nit, va comptar amb l’entrega de l’Ovella d’Or, un guardó que es va crear per reconèixer el paper de l’espluguí Antonio Casanovas en el curtmetratge que el ramat organitzador va enregistrar per promocionar el Correbars Esgarriat, llavors l’espluguí va ser batejat amb el renom de “Malagan Johnson”.

La nit va comptar amb altres sorpreses, dues de les més aclamades, van ser els balls del pastor David Casanovas. El primer vestit de Sevillana, després de la projecció d’un muntatge visual amb els altres 24 pastors fent una actuació de flamenc. La gran sorpresa de la nit va produir-se amb el ball de la cançó de Fangoria “Fiesta en el Infierno” a càrrec del mateix pastor.

Lorena Puentes, nova pastora de les Ovelles Esgarriades

Entrada la matinada,  Lorena Puntes va prendre el protagonisme de la nit després de ser la guanyadora de les proves d’elecció de la pastora del 2018 que, per tant, haurà d’organitzar la 24a edició de les Ovelles Esgarriades. Punetes passava per davant dels pastors Alex Cañas i Marc Roca en l’última fase de les proves.

La festa al pavelló del Casal de l’Espluga va comptar amb les actuacions musicals de la Xaranga Simpha de la Conca, el grup de versions Banda de Neón i els DJ’s Aisi Cravid, Albert Fernández i PM_7.

6 COMENTARIS

 1. Estic molt enfadat com un poble independentista i català com l’Espluga hàgim d’aguantar espectacles de flamenco. Espero que quan aconseguim la independència, a la patria catalana no hi hagi cap acte d’aquest tipos. Visca Catalunya Lliure!!!

 2. Clar Jaume, digues q si, gran argument….
  Compte q si t’enfades molt et sortiran arrugues i torna agre el caracter

 3. Catalunya ha de ser dels catalans. I qui vulgui flamenco que vagi a l’estranger. Aquí ja tenim cultura pròpia i no té res a veure amb la cultura espanyola. Espero no tornar a veure espectacles d’aquest tipus al nostre municipi majoritàriament independentista.

 4. Seguint la teva idea, Jaume, suposo que només deus escoltar música de grups catalans i cap d’altres països, donat que la qualitat dels grups d’aquí ja és prou alta.

  La cultura, i en aquest cas el flamenc, no té per sort fronteres. Si em parlessis d’una suposada tradició com els toros, en podríem discutir, però el flamenc és molt més que la cultura d’un país. De fet, a Catalunya tenim cantants d’aquest estil molt bons!

  Records d’un independentista com tu!

 5. Crec que si Catalunya és rica i plena…és per la seva diversitat cultural!
  Segurament la roba que portes no es catalana, ni el cotxe, ni el sofà on t’assentes, el mòbil amb que escrius o l’ordenador portátil…

  Es una festa… Anem a passar-ho bé, i segurament que vas aplaudir i vas xalar!!!

  Siguis crític… però amb seny!

 6. Jaume, tots som part d’aquest poble i tu no ets ningú per dir com han de ser les festes. Consell: viu i deixa a la gent viure i gaudir, ja que tu no ho podràs fer mai, amb aquest pensament que tens. Visca Catalunya, rica i plural, com sempre ho ha estat!

Comments are closed.