L’Empelt és el primer Ateneu Popular de la Conca de Barberà, un nou espai cultural alternatiu que va obrir les seves portes a Montblanc el passat dissabte 4 de novembre.

El nou ateneu, que compta ja amb una quarantena de sòcies i socis, està ubicat al carrer de la Muralla de Montblanc a l’antic local del bar musical Lennon i neix amb l’objectiu de dinamitzar l’activitat cultural i social de la comarca.

L’entitat es presenta com “un espai de trobada i reflexió crítica, multidisciplinari i intergeneracional, integrador i no excloent, que esdevingui una eina per col·laborar en la dinamització social de la comarca i enriquir l’esperit cultural crític en l’àmbit local”. Per això, l’ateneu organitzarà xerrades, cinefòrums o excursions, entre d’altres.

De fet, l’ateneu ja ha començat a acollir les primeres activitats. Aquest divendres s’hi ha celebrat la xerrada “La situació a Mèxic: Consell indígena de govern – EZLN” i l’entitat ja ha programat diverses activitats periòdiques, com per exemple Tai Txi, trobades per conversar en anglès, tallers de teatre, salsa o cinefòrums.

Durant la inauguració del 4 de novembre es va fer una presentació teatralitzada dels diferents projectes que es volen engegar des de l’Empelt i una exposició del procés de creació del logotip d’aquesta nova entitat. La jornada festiva es va completar amb la música del Dj Ruben SKOKIAAN i una degustació de tapes elaborades per les sòcies de l’entitat.