Des d’aquest estiu Casa Llavasa ja és oficialment una casa de colònies. 35 anys després de la seva adquisició per part de l’Associació l’Estornell de l’Espluga, la casa situada a Durro (Vall de Boí) ha reobert les seves portes presentant una nova imatge i amb les estances renovades gràcies al projecte de remodelació.

Casa Llavasa s’ha posat al dia amb una inversió d’uns 240.000 euros que ha permès adequar les seves instal·lacions a la normativa vigent i obtenint el número de registre oficial com a Casa de Colònies a la Xarxa Catalana d’Instal·lacions Juvenils de la Generalitat de Catalunya. La casa de Durro disposa de 24 places repartides en 3 bordes diferents que es poden reservar conjuntament o per separat. Borda l’Estornell de 4 places, Borda Durro de 10 places i Borda Llavasa de 10 places són les parts de la nova casa de colònies, unes bordes que han estat batejades amb els noms que van proposar els nens i nenes de l’Agrupament l’Estornell.

L’actualització de Casa Llavasa també s’ha fet efectiva virtualment perquè s’ha estrenat el web casallavasa.cat, a través del qual també es poden fer les reserves i consultar informació relativa a les instal·lacions. La inversió s’ha pogut fer gràcies al finançament bancari i també a un ajut Leader de desenvolupament rural de la Unió Europea. El projecte també ha comptat amb la col·laboració d’empreses locals.

Casa Llavasa era inicialment una casa pairal que van adquirir alguns pares i mares de l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell a principis dels anys 80. Des de llavors, sota el nom de l’Associació l’Estornell s’hi han celebrat aplecs anuals durant aquestes darreres dècades i amb obra de vila s’hi van anar fent accions de millora i manteniment. El projecte integral de remodelació de Casa Llavasa va començar el 2014 amb l’objectiu d’oferir un allotjament obert tot l’any per a famílies, grups, agrupaments escoltes i grups culturals, socials i esportius.

Durro, la segona casa de l’Agrupament l’Estornell

Casa Llavasa i l’agrupament escolta de l’Espluga han caminat plegat durant aquestes darreres 3 dècades i, després de la remodelació de la casa, a finals d’agost la branca de Ràngers i Noies Guia de l’Agrupament l’Estornell va tornar a fer el seu camp d’estiu a Casa Llavasa. Un fet que Enric Vives, president de l’Associació l’Estornell, valorava positivament perquè assegura que també ajuda a revitalitzar la casa. A més a més, el Cau de l’Espluga recuperarà els aplecs a Durro i darrerament l’agrupament ha fet un donatiu de 1.000 euros a Casa Llavasa, una part del premi d’Educació en el Lleure que els va concedir la Fundació Carulla.

ÀUDIO: Entrevista a Enric Vives, president de l’Associació l’Estornell, en el programa Inquiets

1 COMENTARI

  1. Hola nosaltres som de montblanc i hem anat molts anys al estiu.Inclus un any varem anar a l’altre casa ,sempre ens hu em pasat molt be i me agrada molt la nova renobacio. Que per molts anys hu pudeu i pudem disfruta un entorn tant bonic. Gracies per tot ens veiem.

Comments are closed.