L’Ajuntament de l’Espluga ha fet efectiva la compra de l’edifici de Cal Cabeça situat a la plaça de la Vila amb l’objectiu, a llarg termini, de remodelar-lo i traslladar-hi part de les oficines de l’ajuntament. Aquest passat divendres l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, va signar davant de notari l’adquisició de l’emblemàtic edifici per 150.000 euros.

El de Cal Cabeça és un projecte que feia molts anys que estava sobre la taula del consistori i, de fet, segons el regidor de serveis municipals i hisenda, Joan Amigó, la iniciativa ha existit des de la recuperació de la democràcia. Amigó assegura que ara el consistori ha tingut l’oportunitat de comprar-lo i s’obre per davant un projecte de remodelació que acabaria amb el trasllat de les oficines de l’administració local. Aquesta és la intenció de l’equip de govern, però es tracta d’una iniciativa a llarg termini per la qual l’any vinent se’n podria redactar el projecte.

L’anunci de la compra l’ha fet l’Ajuntament de l’Espluga a través de les xarxes socials. Un fet que, des de l’oposició, Jordi Miró lamenta perquè ha explicat a l’EFMR que el grup de Som Espluga ha estat seguint tot el procés de la compra de l’edifici, una inversió ja pressupostada l’any 2016, però que el pas definitiu l’han conegut també per les xarxes socials i que per això desconeixen les condicions finals de la compra. Tot i això, Miró ha destacat que Cal Cabeça és un edifici històric, ben situat i valora positivament que s’hi vulguin traslladar les principals dependències de l’ajuntament perquè així es podrien centralitzar en un sol espai.