Sarral ja té la mirada posada al 8 de desembre, quan tindrà lloc una nova edició de la Fira. La cita, que es concentra en un matí, arriba carregada d’actes, en un any especia, ja que també es commemora el centenari de l’obertura del primer taller d’alabastre modern del municipi. Així, l’alabastre tindrà un especial pes en aquest edició de la Fira, on com cada any hi haurà parades d’artesans i també una mostra de vins del municipi.

L’edició de l’any passat va tenir una molt bona acollida, i en un matí hi van passat prop de 4.500 persones. A banda de la mostra agrícola, la Fira segueix apostant per l’art i els oficis tradicionals, que participaran a la VII edició de la mostra d’artesania pels carrers i places de Sarral.

El cartell d’enguany combina, precisament, aquests dos binomis: alabastre i vi. Hi apareix una copa de vi rosat de trepat davant un arc d’alabastre de Sarral, molt característic per les betes que té la pedra. És obra de Marta Arjona i servirà per anunciar aquesta nova edició de la tradicional Fira de Sarral. També es farà una nova edició del concurs d’Instagram, que oferirà peces d’alabastre de Sarral als guanyadors.

L’alcalde, Josep Amill, ha destacat que «fa tres anys que fem els tastos de vins, i ho repetirem perquè té una molt bona acceptació, i a la mostra d’artesania farem també una demostració de com es treballa a Sarral l’alabastre».

En aquest sentit, Damià Amorós, comissari de l’any de l’alabastre, ha destacat que hi haurà una exposició al carrer Hospital sobre els 100 anys d’alabastre a Sarral, i ha destacat que durant l’any encara es faran més actes. «Tenim previstes activitats a Sarral, a Montblanc i també volem arribar a Barcelona», ha explicat.