Montblanc compta, des de fa uns dies, amb una cervesa pròpia. Una empresa local ha tret al mercat La Montblanquina, una cervesa 100% artesana. Es tracta del projecte ‘Local Beer’ de l’empresa Gintoniza, que ja ha creat una cervesa a Valls, la Vallenca, i ara n’han fet una a Montblanc.

Aquesta té a l’etiqueta alguns dels monuments més destacats del patrimoni montblanquí, i hi apareix una Dúctia, un dels personatges de la Setmana Medieval de Montblanc. Pol Martín, de Gintoniza, explica que “la Montblanquina és una english golden ale, amb tons més daurats i un gust maltós dolç, molt apte per iniciar-se al món de la cervesa artesana”.

ÀUDIO: Pol Martín, de l’empresa Gintoniza, explica la iniciativa

La cervesa ja es pot trobar a un desena d’establiments de Montblanc, i també en alguns bars i restaurants. El 5% dels beneficis de la venta d’aquesta cervesa es destinaran a la conservació del patrimoni medieval montblanquí.