El Museu de la Vida Rural de l’Espluga presentarà aquest divendres a les 7 de la tarda l’exposició “El batec de la fusta”, una mostra d’una vintena de talles de fusta fetes pels escultors italians Guido Diémoz i Dorino Ouvrier.

L’exposició està ubicada a la Sala Maria Font del museu i presenta peces fetes a partir de troncs de roure, de noguer o de perer que mostren escenes tradicionals del món rural italià. Jordi Puig, tècnic del Museu de la Vida Rural, ha explicat a l’EFMR que entre les escultures n’hi ha de més realistes i d’altres de més expressives, ja que els dos autors utilitzen estils diferents. Puig també ha destacat les dimensions de les talles de fusta i la tècnica dels escultors italians.

L’exposició la inauguraran aquest divendres els dos artistes italians acompanyats del vicepresident del Consell Regional de la Vall d’Aosta, Joël Farcoz; el comissari de l’exposició, Eduard Fornós, i el vicepresident de la Fundació Carulla, Nicolau Brossa.

“El batec de la Fusta” es podrà visitar fins al 14 de gener del 2018 i arriba al Museu de la Vida Rural a través d’un diàleg intercultural que s’ha establert entre la Cerdanya i la Vall d’Aosta i pel contacte de l’escultor Ernest Altés, qui va proposar que la mostra s’exposés a l’Espluga.