Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Montblanc la quarta edició de la Marxa dels Roures que ha comptat amb prop d’un miler de participants. L’esdeveniment es dividia en sis curses amb diferents recorreguts i dificultats que es van disputar tant dissabte com diumenge.

La jornada del dissabte va ser complicada pels corredors, ja que van haver de combatre el temporal de tempesta, fins al punt que l’organització va refer alguns dels recorreguts. El director de la prova, David Vallverdú, ha explicat a l’Espluga FM Ràdio que la cursa extrem de 90 km va ser la més afectada per la tempesta elèctrica i també per calamarsades en algun punt de les Muntanyes de Prades.  La cursa de 42 km, la marató de la Marxa dels Roures, també es va veure afectada per la pluja perquè es van registrar més abandonaments del que és habitual.

A banda de les dues curses més exigents, la Marxa dels Roures també ha comptat amb la cursa clàssica de 27,8 km, la petita de 15,9 km, la d’iniciació de 8,3 km i la cursa canina també de 8,3 km en la qual els participants s’hi podien inscriure amb els seus gossos.

Per bé que diumenge ja no va ploure, les precipitacions del dia anterior van deixar alguns dels trams de les curses impracticables, confessava David Vallverdú. I és que si la pluja va ser la protagonista de la jornada del dissabte, el fang va marcar el desenvolupament de la marxa del diumenge. 

“L’entorn és perfecte”, ha remarcat el director de l’esdeveniment qui, alhora, garanteix la continuïtat de la Marxa dels Roures a Montblanc. David Vallverdú ha valorat positivament l’edició d’enguany, tot i les complicacions provocades per la climatologia, i considera que el balanç que en fan els participants també és bo.

ÀUDIO: Entrevista a David Vallverdú, director de la Marxa dels Roures

Classificacions de la Marxa dels Roures 2017