Aquest dimecres 8 de novembre ajuntaments, empreses i escoles de la Conca se sumaran a l’aturada de país convocada a Catalunya com a resposta a l’aplicació de l’article 155 i l’empresonament dels vuit membres del govern català cessat i els dos líders de les entitats independentistes.

A l’Espluga el seguiment de la vaga general que convoca el sindicat CSC serà desigual i menor al de l’aturada del 3 d’octubre. Per una banda, a l’Ajuntament de l’Espluga només estarà operativa una línia de registre d’entrada i la vigilància municipal, els altres serveis municipals estaran tancats. En aquesta línia, la Llar d’Infants Municipal i l’Oficina de Turisme no obriran aquest dimecres. Al municipi una quarantena d’empreses i botigues no aixecaran la persiana demà, tampoc ho farà el Casal de l’Espluga i el Museu de la Vida Rural.

L’Escola Martí Poch farà vaga i només oferirà serveis mínims, mentre que a l’Escola Vedruna el seguiment de la vaga només serà del 10%. Per la seva part, a l’Institut Joan Amigó més del 60% del professorat se suma a la covocatòria, però el centre oferirà serveis mínims per a tots els alumnes, ja que els cursos de 3r i 4t d’ESO no van sol·licitar sumar-se a l’aturada dins del termini necessari.

Pel que fa al sector industrial, empreses com la Mahle no se sumaran a la vaga, però els treballadors podran participar a l’aturada de forma opcional i, segons ha explicata l’EFMR la presidenta del Comitè d’empresa, Antonia Sánchez, l’empresa respectarà qualsevol opció que prenguin els treballadors, un tractament de la convocatòria com el que es va produir el 3 d’octubre, recorda Sánchez.

La Conca es mobilitzarà durant l’aturada de país

La jornada reivindicativa començarà a les 9 del matí amb la sortida dels pagesos i pageses de la comarca que es reuniran a Montblanc a l’esplanada del col·legi la Mercè per celebrar-hi un esmorzar popular a les 10 h que impulsa la Unió de Pagesos. Després de l’esmorzar els participants faran una acció de protesta per reclamar l’alliberament dels membres del govern i els presidents de les entitats independentistes empresonats. Les mobilitzacions es repetiran a la 18 h davant dels ajuntaments de la comarca.