Una setmana abans de tancar les inscripcions, la segona edició de la Cursa de la Dona de Montblanc ja ha assolit els 350 participants que s’havia fixat com a topall. La cursa, amb un recorregut de 5 quilòmetres, se celebrarà el pròxim diumenge 19 de novembre a les 10 del matí amb sortida i arribada a la plaça de Sant Francesc.

Enguany la Cursa de la Dona vol incidir en la lluita contra la violència masclista, per això els beneficis es destinaran a l’associació Hèlia Dones, que treballa amb dones que pateixen violència de gènere. Aquells que hi vulguin col·laborar però no vulguin córrer, també poden fer la seva aportació solidària amb el Dorsal Zero. L’esdeveniment l’organitza el Club Atlètic Montblanc, Adomont i el Servei d’Informació i Atenció de les Dones del Consell Comarcal.

El dia abans de la cursa, d’altra banda, s’ha organitzat una xerrada per tal de sensibilitzar sobre el greu problema de la violència masclista. Dissabte a 2/4 de 7 de la tarda i a la sala de les Corts Catalanes del Claustre de Sant Francesc, Mercè Domènech, treballadora social i responsable del SIAD al Consell Comarcal de la Conca de Barberà parlarà de la problemàtica i del servei que es dóna a la Conca de Barberà. A continuació, la psicòloga de la dona de l’associació Hèlia, Carla Rigol, parlarà de com des de l’associació es lluita contra la violència masclista.