El Museu de la Vida Rural de l’Espluga serà l’últim escenari del cicle de debats “El(s) valor(s) del paisatge” organitzat per la Fundació Carulla i el mateix museu. El cicle que té tres entregues va arrancar el dimarts 24 d’octubre a Barcelona i acabarà el 24 de novembre a l’Espluga.

Aquestes jornades de debat tenen com a objectiu promoure el diàleg plural entorn de la importància del paisatge i sorgeix del llibre Ambient, territori i paisatge. Valors i valoracions de Ramon Folch i Josepa Bru publicat per l’Editorial Barcino. El cicle inclou tres jornades de debat i la darrera es farà al Museu de la Vida Rural el divendres 24 de novembre a les 18.30 h amb els ponents Jaume Font, professor de geografia a la Universitat de Barcelona; Montserrat Iniesta, antropòloga, i Jordi Puig, doctor en ciències ambientals.

La taula rodona portarà per títol “Com es transformen els paisatges? Dinàmiques territorials i socioeconòmiques” i estarà moderada pel periodista Josep Puigbó.  En la cloenda del cicle també hi participaran Ramon Folch, coautor del llibre Ambient, territori i paisatge. Valors i valoracions, i Àngel Castiñeira, director de la Càtedra de Lideratges i Governança Democràtica d’ESADE.

La primera taula rodona “Què és el paisatge? Percepcions i valors” es va celebrar a l’auditori del Pati Manning de l’antiga Casa de la Caritat de Barcelona amb la participació de l’arquitecta Julia Schulz, la promotora cultural Roser Vernet i el professor de geografia urbana Francesc Muñoz.  Al mateix espai, aquest dimarts s’hi celebra la segona jornada de debat amb les intervencions del professor de turisme José A. Donaire, el professor de geografia Oriol Nel·lo i Pili Sanmartín, propietària del Celler Bàrbara Forés. El segon debat es titula “Com s’ha de protegir i gestionar el paisatge?”.