Els alcaldes de l’Espluga, Montblanc, Passanant i Belltall i el de Vallfogona de Riucorb seran la representació de la Conca de Barberà que viatjarà demà a Brussel·les per internacionalitzar la situació que viu Catalunya.

David Rovira, alcalde de l’Espluga; Josep Andreu, alcalde de Montblanc; Carme Amenós, alcaldessa de Passanant i Belltall, i Francesc Xavier Llobet, alcalde de Vallfogona de Riucorb, formaran part aquest dimarts de la comitiva formada per uns 200 alcaldes catalans que explicaran la visió del món local a la capital de Bèlgica, seu de les institucions Europees.

Els alcaldes faran un viatge d’un dia a Brussel·les amb l’objectiu de celebrar una trobada amb Carles Puigdemont i amb els quatre consellers. Els representants dels municipis també explicaran davant d’eurodiputats com s’està vivint el procés català des de la perspectiva local.

Com ha avançat laConcadiari.cat, la comarca de la Conca de Barberà estarà representada demà a Brussel·les i l’alcalde de l’Espluga ha explicat a l’Espluga FM Ràdio que aquesta acció servirà per reforçar la posició que juga part del govern català, cessat per l’Estat espanyol, a Bèlgica i també per donar-los-hi suport. Per David Rovira el moviment de part del govern fora d’Espanya ha estat adequat per cridar l’atenció de tot el món i, sobretot, per instar a la Unió Europea a actuar en aquest procés català.

L’alcalde de l’Espluga també ha explicat que l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència van proposar la iniciativa als alcaldes i que s’hi han sumat els qui han tingut disponibilitat, això sí assumint personalment el cost del viatge. En qualsevol cas, des de les associacions asseguren que molts altres batlles també s’hi volien sumar, però s’ha hagut de limitar per falta de vols.

ÀUDIO: Entrevista a David Rovira, alcalde de l’Espluga