El record de Ramon Muntanyola arribarà aquest dimarts a la capital catalana amb motiu del centenari del seu naixement. Aquesta vegada serà l’Institut d’Estudis Catalans qui homenatjarà al poeta i sacerdot espluguí després dels nombrosos actes celebrats a l’Espluga i a altres municipis del Camp de Tarragona.

L’acte, impulsat per l’Ajuntament de l’Espluga, se celebrarà aquest dimarts 7 de novembre a les 19.30 h a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans. Comptarà amb la presència del president de l’Institut d’Estudis Catalans, Joandomènec Ros; el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i
l’alcalde de l’Espluga de Francolí, David Rovira.

L’impulsor dels actes del centenari, Josep M. Vallès, ha expressat a l’EFMR que el col·lectiu de persones que ha coordinat la programació commemorativa va creure en l’acte d’aquest dimarts considerant que “a Ramon Muntanyola li hauria agradat molt posar un peu a l’Institut d’Estudis Catalans”.

En l’acte hi intervindran els representants de les institucions organitzadores i amb els parlaments de l’abat de poblet, Octavi Vilà: «Mossèn Ramon Muntanyola: un home d’Església» i de Joan Martí i Castell, membre de l’IEC: «Ramon Muntanyola: llengua i pensament rimats».